Route voor beginnende motorrijders

U moet een autoverzekeringen hebben om juridisch uw auto op Ierse wegen te rijden. Motorverzekering is voornamelijk bedoeld om u te beschermen tegen financiële verantwoordelijkheid in geval van een ongeval. In de eenvoudigste vorm zou het de kosten van de schadevergoeding en eigendom van de andere partij dekken als u bij een ongeluk bevindt. Met een dergelijk beleid wordt de premie berekend op basis van de waarschijnlijkheid van uw betrokkenheid bij een ongeval en de schade of kosten die aan een andere persoon of hun auto zijn gemaakt.

De verzekeringsmaatschappijen hebben verschillende soorten motordekbeleid.

Er zijn motorkap voor privégebruik, zakelijk gebruik en openbaar gebruik. Een beleid dat zowel persoonlijk als zakelijk gebruik dekt, hoewel niet verplicht is, is het duurste type beleid.

Privé-motorkap omvat de kosten van reparaties of vervanging van onderdelen die tijdens een ongeval worden beschadigd. Het dekt ook uw medische uitgaven als u gewond raakt en niet in staat bent om te werken. Als u uw auto gebruikt voor zakelijke doeleinden, kunt u een goedkeuring krijgen die de kosten van reparatie naar uw auto bestrijkt voor het geval u gewond raakt tijdens het gebruik ervan voor zakelijke doeleinden. Dit type verzekering dekt meestal zowel persoonlijke verwondingen als schade aan uw auto of zijn fittingen.

Twee wheeler verzekeringspolissen zou u dekking geven voor het geval u een ongeval hebt waar een ander voertuig is beschadigd of gestolen. Eén dergelijk beleid is de add-on-cover van de dagelijkse contante vergoeding. Volgens dit type verzekeringsbeleid wordt uw claim geregeld in overeenstemming met de waarde van uw auto. Dit betekent dat het bedrag dat u betaalt voor uw claim van de motorvoertuig, afhankelijk is van de beoordeling van uw auto.

Het tweede type verzekeringspolis is de afdekking van de zero-afschrijving.

Volgens dit beleid zal uw claim niet worden afgehandeld voor een vast bedrag. In plaats daarvan zal het worden geregeld volgens de hoeveelheid tijd die u uw auto bezat. Als u uw auto minder dan een jaar bezit, kunt u een Pillion Rider krijgen. Met een Pillion Rider krijg je hulp bij de weg voor een vaste vergoeding en deze dekking niet ophoudt totdat je auto minstens zes jaar oud is. Als u uw auto voor meer dan een jaar bezit, krijgt u het volledige pakket inclusief hulp bij de weg.

Een andere factor die van invloed is op uw motorverzekering premie is de motorafmetingen van uw auto. Als u een kleine motor heeft, moet u een lagere motorpremie betalen. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben zelfs een dop op de grootte van een auto. Dus, als uw auto een kleine motor heeft, kunt u voor compacte auto’s gaan, omdat ze u een lage premie kosten.

Het type schadevergoeding

De derde factor die beslist over de prijs van uw premie is het type schadevergoeding dat u op uw Motor Vehicles-wet wilt dekken. U kunt ervoor kiezen om te gaan voor de dekking van de totale dekking of aansprakelijkheid. Aansprakelijkheid biedt u bescherming tegen eventuele financiële verliezen die u in een andere ongeluk kunt maken dan die onder uw uitgebreide dekking vallen. Aan de andere kant zal de totale dekking ook uw reparaties en vervangingskosten dekken voor het geval u een claim moet doen. Uitgebreide verzekeringspolis met tweewielers zal ook worden geleverd met een limiet van aansprakelijkheidsdekking en dit wordt geleverd met een jaarlijkse dop van het maximale dekkingsbedrag. Dit betekent dat als de limiet van uw aansprakelijkheidsdekking de dop overschrijdt, u moet betalen voor alle schade.

Er zijn enkele autobezitters die denken dat als ze willen besparen op hun motorverzekering, ze moeten gaan voor de optie voor claimvrije jaren. U moet echter in gedachten houden dat deze optie de hoeveelheid premie die u elk jaar betaalt, vermindert. Dit betekent dat de kosten van uw verzekering worden aangepast aan de hand van de huidige premie die u moet betalen. Om deze reden is het belangrijk dat u de hoeveelheid geld vergelijkt die u zult opslaan met de claimbonus die u krijgt bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. U moet ook rekening houden met de impact van de premies op het aantal jaren dat u gratis kunt claimen. Aldus moet u dus niet alleen de prijzen kopen, maar ook de voordelen die u kunt krijgen van de verschillende opties die u hebt